Trump, tepki göstermişti: FBI'dan 'mermi' açıklaması

FBI, 13 Temmuz'da düzenlenen suikast girişiminde hafif yaralanan ABD'nin eski başkanı Trump'ın kulağına isabet eden cismin mermi olduğunu doğruladı. Trump, vurulduğu alanda yeniden miting yapacak.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın miting sırasında düzenlenen silahlı saldırıda yaralanmasının ardından kulağına isabet eden cismin ne olduğu sorusu tartışma yarattı. Cismin söylendiği gibi bir mermi mi yoksa şarapnel gibi bir metal parçası ya da cam parçası mı olduğunu değerlendiren Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Trump'a isabet edenin mermi olduğunu teyit etti.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, FBI, bir süredir devam eden, Trump'a isabet eden cismin mermi mi yoksa başka bir şey mi olduğu tartışmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Eski Başkan Trump'ın kulağına isabet eden şey, ölen kişinin silahından atılan, bütün veya daha küçük parçalara ayrılmış bir mermiydi" ifadesi paylaşıldı.

FBI DİREKTÖRÜ 'SORULAR VAR' DEMİŞTİ

FBI'ın açıklaması, Trump'ın yaralanmasına ilişkin kolluk kuvvetlerinin şu ana kadar yaptığı en kesin açıklama oldu. FBI Direktörü Christopher Wray, 24 Temmuz’daki ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nin oturumunda "Trump'ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan bir mermi mi yoksa şarapnel veya cam parçası mı soruları var" demişti.

Trump da Truth Social hesabından Wray'e tepki göstermiş ve "FBI Direktörü Christopher Wray, Kongre'ye şarapnel, cam veya mermiyle vurulup vurulmadığımdan emin olmadığını söyledi. (FBI bunu hiç kontrol etmedi!)" ifadelerini kullanmıştı. Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson da suikast girişimi sırasında Trump’ın sağ kulağından mermi mi yoksa başka bir parçayla mı yaralandığı yönündeki tartışmalara ilişkin, "Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok" diye konuşmuştu.

TRUMP, VURULDUĞU ALANDA TEKRAR SEÇİM MİTİNGİ YAPACAK

Öte yandan Trump, 13 Temmuz’da suikast girişimine uğradığı alanda tekrar seçim mitingi yapacağını duyurdu. Trump, Truth Social sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Büyük ve güzel bir miting için Pensilvanya’daki Butler’a geri döneceğim" diye yazdı.

Mitingin, suikast girişimi sırasında hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore ve yaralanan diğer 'vatanseverleri' onurlandırmak için yapılacağını belirten Donald Trump, etkinliğin hangi gün yapılacağı konusunda ise bilgi vermedi. Trump, paylaşımını “Savaş, savaş, savaş! Detaylar için beklemede kalın” ifadeleriyle tamamladı.

ABD'nin eski başkanı Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesindeki seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğrayarak sağ kulağından yaralanmıştı. Saldırıda mitinge katılan bir kişi ölmüş, iki kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın 'etkisiz hale getirildiğini' açıklamıştı. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)