Trump yenilgiyi kabul etti: Şiddet eylemlerine katılanlar ülkemizi temsil etmiyor, bedelini ödeyecekler

Seçimi kaybeden ABD Başkanı Donald Trump, Kongre baskını ve gelen sert tepkilerin ardından yenilgiyi resmen kabul etti. Hesabını askıya alan Twitter'ın da yayınladığı konuşmasında Trump "Kongre binasına yapılan iğrenç saldırı nedeniyle öfkelendim. Şiddet eylemlerine katılanlar ülkemizi temsil etmiyor, bedelini ödeyecekler" dedi.

Abone ol

DUVAR- Seçim hezimetinin ardından yaptığı çağrılarla ABD Kongre binasının 200 yıl sonra ilk defa saldırıya uğramasını kışkırtan Başkan Donald Trump resmi olarak yenilgiyi kabul etti. Dünkü olaylara kadar “Yenilgiyi asla kabul etmeyeceğim” diyen Trump, hesabını askıya alan Twitter’ın da yayınına izin verdiği bir konuşma yaptı ve “20 Ocak'ta yeni bir yönetim göreve başlayacak. Pürüzsüz ve düzenli bir geçiş için kararlıyım” ifadelerini kullandı.

‘İĞRENÇ SALDIRI’

Dün Kongre binasına taraftarlarının yaptığı baskına da değinen ABD Başkanı, "Kongre binasına yapılan iğrenç saldırı nedeniyle öfkelendim. Şiddet eylemlerine katılanlar ülkemizi temsil etmiyor, bedelini ödeyecekler" diye konuştu.

"Tüm Amerikalılar gibi ben de şiddet, hukuksuzluk ve kargaşadan dolayı sarsıldım" diyen Trump özetle şunları söyledi: "Olayların başlamasından kısa süre sonra asayişin sağlanması için Ulusal Muhafızları ve federal güvenlik güçlerini görevlendirdim Amerika her zaman bir hukuk devleti olmuştur ve böyle de olmalıdır. Siz ülkemizi temsil etmiyorsunuz. Hukuku çiğneyenler, bunun bedelini ödeyeceksiniz.

'BEN AMERİKAN DEMOKRASİSİNİ SAVUNMAK İÇİN ÇABALIYORDUM'

Ülke zorlu ve yoğun bir seçim sürecinden çıktı. Şimdi tansiyon düşmeli. Kampanya ekibim seçim sonuçlarına itiraz için tüm hukuki yolları kullandı. Tek amacım, seçimin güvenliğini sağlamaktı. Ben Amerikan demokrasisini savunmak için çabalıyordum. Seçim sisteminde reform şart.

'MÜTHİŞ BİR YOLCULUK YENİ BAŞLIYOR'

Şimdi, Kongre seçim sonuçlarını tescil etti ve yeni yönetim 20 Ocak'ta görevine başlayacak. Şu anda benim amacım yumuşak, düzenli ve kusursuz bir geçiş sürecini sağlamak. 2020 ülke için zor bir dönem oldu. Biz de elimizden geleni yaptık. Sevgili destekçilerim, biliyorum hayal kırıklığına uğradınız ancak şunu da bilmenizi isterim ki müthiş bir yolculuk daha yeni başlıyor." (HABER MERKEZİ)