Trump'a suikast girişimi: Bomba malzemesi ayrıntısı...

Miting sırasında uzun namlulu silahla Trump'a suikast girişiminde bulunan ve öldürülen Crooks'un evi ve aracında bomba yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu açıklandı.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve kasım ayında düzenlenecek seçimler için Cumhuriyetçilerin başkanı adayı olan Donald Trump'a yönelik suikast girişimine ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Polis yetkilileri, olay yerinde öldürülen şüpheli Thomas Matthew Crooks'un evi ve aracında bomba yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğunu açıkladı.

AA'nın aktardığına göre ismini vermek istemeyen iki emniyet görevlisi, Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, Crooks'un aracının yanı sıra evinde de bomba yapımı malzemelerin bulunduğunu belirtti.

Crooks'un suikast girişiminde kullandığı silahın yaklaşık 6 ay önce babası tarafından alınmış olabileceğini ifade eden emniyet görevlileri, Crooks'un silahı ne zaman ve nasıl edindiğine ilişkin kanıt bulmaya çalıştıklarını aktardı.

Bu arada yetkililer, saldırı sırasında şüpheli Crooks'un kimlik taşımadığını, kimliğini doğrulamak için DNA ve diğer yöntemleri kullandıklarını bildirdi.

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklanmıştı.

Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın öldürüldüğünü açıklamıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı.

FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)