Trump'dan yargıya müdahale: Bakan çok zayıf!

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturması nedeniyle arasının açıldığı Adalet Bakanı Jeff Sessions'ı eleştirdi. Trump, kendi bakanına 'Çok zayıf' dedi.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, ailesine uzanan Rusya soruşturması nedeniyle Adalet Bakanı Jeff Sessions'a yüklenmeye devam ediyor. Trump Sessions'ı bir kez daha Twitter üzerinden eleştirdi; bu kez bakana 'çok zayıf' dedi.

Sessions'ın Rusya soruşturmasından çekilmesi sonrası başlayan gerilim, iki gündür Twitter üzerinden devam ediyor. Kendi bakanını dün Twitter'da 'kuşatılmış' diye niteleyen Trump, bugün de seçimlerdeki rakibi Hillary Clinton'ın e-maillarına ilişkin yürütülmesini istediği bir soruşturma konusunda eleştirdi. ABD Başkanı, Adalet Bakanı'nı soruşturmanın üzerine gitmemekle eleştirdi.

Trump, "Adalet Bakanı Sessions Hilalry Clinton'ın suçları konusunda çok ZAYIF bir pozisyon benimsedi" mesajını paylaştı.

Trump daha önce de, Ukraynalıların kendi seçim kampanyasını sabote etmeye çalıştığını ama Adalet Bakanı'nın bir şey yapmadığını öne sürmüştü.

Diğer yandan, ABD basınında Trump'ın Sessions'ı görevden alacağı da iddia ediliyor. AP ajansının üç farklı kaynağa dayandırdığı haberinde, Trump'ın yeni isimleri gözden geçirdiği öne sürüldü. En güçlü adayın ise eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani olduğu öne sürüldü. Giuliani son olarak, İran'a yönelik uluslararası yaptırımları delme suçlamasıyla ABD'de tutuklu yargılanan İranlı Azeri/Türkiye vatandaşı işadamı Rıza Sarraf'ın savunma ekibine katılmasıyla gündeme gelmişti. (Dış Haberler)