TTB heyeti 'sağlık emekçilerine şiddete karşı' Meclis'te destek aradı

TTB heyeti sağlıkta şiddetin önlenmesi için caydırıcı cezaların olduğu bir yasanın çıkması için Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partilerden randevu talep etti. AK Parti ve MHP’den talebe yanıt verilmedi.

Abone ol

ANKARA - Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, sağlıkta şiddetin önlenmesi için hazırladıkları teklifin yasalaşması için Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerden randevu talep etti.

TTB’nin talebine CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarından yanıt geldi. Bunun üzerine heyet bu 3 partinin grup başkanvekilleriyle görüşmeler yaptı. Görüşmelerde sağlıkta şiddetin önlenmesi için caydırıcı cezaların içinde yer aldığı bir teklifin yasalaşması için destek istendi. 3 partinin de buna sıcak baktığı öğrenildi. AK Parti ve MHP grubundan ise randevu taleplerine yanıt verilmedi.

'AK PARTİ VE MHP’YE DOSYAYI İLETECEĞİZ'

TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz yaptıkları görüşmelerle ilgili şunları söyledi; “2014 yılından beri Meclis’e gelerek sağlıkta şiddete karşı bir yasanın çıkması talebimizi siyasi parti gruplarına iletiyoruz. Bugün de aynı taleple buradayız. Tüm siyasi partilerden randevu talep ettik. Ancak AKP ve MHP’den olumlu yanıt alamadık. Ama hazırladığımız dosyayı bu iki partiye de ileteceğiz. Dosyamızda bugüne kadar öldürülen hekimlerin listesi, bu konuda yaptığımız açıklamalar ve hazırladığımız yasa teklifi var.”

TTB Merkez Konseyi olarak bu teklif yasalaşıncaya kadar tüm illerde sağlıkta şiddet konusunu işleyeceklerini anlatan Yılmaz, “Kim bizim yanımızda, kim talebimizi gerçekten ciddi olarak ele alıyor bunu da toplumla paylaşacağız. Derdimiz sağlıktaki şiddeti öncelikli olarak görünür hale getirmek ve buna karşı tavır takınılmasını sağlamak. TTB olarak Meclis’teki siyasi partileri de takip edeceğiz” dedi.

'EN AZINDAN MÜSTEŞARINI GÖNDEREBİLİRDİ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastası tarafından silahla öldürülen doktorla ilgili başsağlığı mesajında, “TBMM’nin yasama döneminin ilk gündemlerinden biri konuyla ilgili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi olacaktır” dedi.

Yılmaz, Sağlık Bakanı ile ilgili bu konuyu ele alıp almadıkları sorusuna ise şu yanıtı verdi; “3 aydır sadece şiddet konusu değil birçok başka gerekçeyle Sağlık Bakanından istediğimiz randevu talebine yanıt alamadık. Meclis’in ilk işlerinden birinin sağlıktaki şiddete karşı yasa çıkarılması olduğu söyleminin doğru olmasını istiyorum. Bizim de talebimiz bu. Ama bu süreçte bizi umutsuzluğa iten bir tutumla karşılaştık. Sağlık Bakanı Arjantin’e gitti ama  en azından müsteşarını (cenazeye) gönderebilirdi. Sadece acıyı yaşamak açısından değil buna tavır göstermek açısından da önemli olurdu. Ne yazık ki bu niyeti görmüş değiliz. Biz sağlıktaki şiddete karşı birlikte hareket etmek istiyoruz.”