TÜBİTAK dergileri ücretsiz erişime açıldı

TÜBİTAK ve Tudem içerikleri ücretsiz erişime açıldı: Öğrencilerin yanındayız.

Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, korona virüsü tedbirleri kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) dergilerinin tamamını ücretsiz erişime açtıklarını duyurdu. Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Korona virüsü tehlikesine karşı tedbirlerimizi almalı kalabalıklardan uzak durmalıyız. Bu vesileyle evde vakit geçirecek başta çocuklarımız için TÜBİTAK dergilerinin tamamını ücretsiz erişime açtık" dedi.

TÜBİTAK dergilerine services.tubitak.gov.tr/edergi adresinden ulaşılabiliyor.

Tudem Yayın Grubu da korona virüsü salgını nedeniyle okullara verilen zorunlu arada öğrencilere ve eğitimcilere destek olmak amacıyla ve “Tudem yanında” sloganıyla bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde Tudem Yayın Grubu'nun kültür ve eğitim yayınlarından farklı sınıf ve yaş grupları için hazırlanan içerikleri ücretsiz erişime açılacak.

İÇERİKLER HER GÜN YENİLENECEK

tudem.com/tudem-yaninda sayfasına günlük olarak yüklenen içerikler, okul öncesinden sekizinci sınıfa kadar konu anlatımı, alıştırmalar ve testlerden oluşan e-çalışma sayfaları ile Tudem Yayın Grubu'nun öykü, roman, şiir ve başvuru kitaplarından seçilen bölümlerden oluşuyor. “Tudem yanında” ücretsiz erişime açık olacak ve pdf formatında indirilebilecek içerikler her gün yenilenecek.

Tudem Yayın Grubu aynı zamanda, fuar ve okul etkinliklerinin iptali üzerine, kampanya çerçevesinde Instagram canlı yayınlarında yazarlarını okurlarıyla buluşturacak. Yazar Koray Avcı Çakman Çakman 16 Mart Pazartesi, Elif Yonat Toğay 17 Mart Salı, Hanzade Servi 18 Mart Çarşamba, Aytül Akal ve Alper Akal 19 Mart Perşembe, Mavisel Yener ise 20 Mart Cuma günü 15.00'de Tudem Yayın Grubu Instagram hikâyelerinde canlı yayın söyleşileri gerçekleştirecek.

Tudem Yayın Grubu Genel Müdürü Sinan Çam, ''Bu kampanyayı Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un ''Tatilde bol bol kitap okuyun'' çağrısından yola çıkarak, sosyal sorumluluk bilinciyle başlattık. Yayıncı olarak üzerimize düşeni yaptık. Okul öncesinden sekizinci sınıfa, erişime açtığımız ücretsiz içerikler ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden yürüteceğimiz programlarla bu zorlu süreçte öğrencilerin, anne babaların ve eğitimcilerin yanında olmaya devam edeceğiz'' dedi.