Tuğluk’un cenazesine saldırının yeni görüntüleri

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik saldırıya ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, saldırganlar, “O mezar bugün çıkacak” diye bağırıyor.

Abone ol

DUVAR - HDP tutuklu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik 13 Eylül’de Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan İncek Mezarlığı’nda yaşanan saldırıya dair olay yerinde çekim yapan polis kamerası görüntülerine Mezopotamya Ajansı'ndan (MA) Barış Boyraz ulaştı.

Olaya dair açılan davanın dosyasına giren görüntülerde, saldırganlar mezarlığın kapısından içeri girip kalabalık bir şekilde sloganlar atıyor.

Saldırganların Tuğluk Ailesi ve mezar başında bulunanlara yönelik tehditkar ses tonuyla “Ermeniler” diye bağırdığı ifade ediliyor.

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Karakolda görüntüleri izledim. ‘Buraya Ermeni gömdürmeyiz, buraya Alevi gömdürmeyiz’ gibi cümleler edilmemiş” iddiasında bulunmuştu.

Görüntülerde, bir saldırganın “O cenazeyi çıkaracaksınız, istemiyoruz” şeklinde bağırırken, kendisini çevik kuvvet müdürü olarak tanıtan bir kişi “Arkadaşlar” diye saldırganlara hitap ediyor ve “Bakın ben çevik müdürüyüm lütfen buradan ayrılın” şeklinde uyarıda bulunuyor.

Görüntülerin bir başka bölümünde saldırganlar “Bozkurt” işareti yaparak, “Ya Allah Bismillah Allahuekber” sloganı atıyor.

Görüntüler ise şöyle: