Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye ve kardeşi Ayyüce Türkeş'e şiirli yanıt

AK Partili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edeceğini açıklamasının ardından MHP ve İYİ Partili kardeşi Ayyüce Türkeş Taş'tan gelen tepkilere Mehmet Akif Ersoy'un şiiriyle yanıt verdi.

Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, geçen hafta Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya verdiği röportajda Gezi davası tutuklusu Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğini açıkladı. Türkeş'in gündem olan açıklamasına MHP'den ve İYİ Parti Adana Milletvekili olan kardeşi Ayyüce Türkeş Taş'tan sert eleştiriler geldi. 

Tuğrul Türkeş, bugün X hesabından konuya ilişkin bir açıklama daha yaptı. 

Mehmet Akif Ersoy'un "Kocakarı ile Ömer" şiirini paylaşan Türkeş, babası Alparslan Türkeş'e atıf yapmadığını söyledi. Türkeş paylaşımında "Mesele, Türkiye ve uluslararası arenada yaşananlar ve bunların nasıl çözüleceğini öngörerek hamle yapmaktır. Konuyu bu ana hedefinden çıkartıp meseleyi ailevi ve/veya başka mecralarda tartışmaya kalkmak işin özüne zarar verir" dedi.

Türkeş'in paylaşımı şöyle:

"M.Akif'ten cevap:

Sabaha karşı biraz başlamıştı aydınlık.

Köyün köpekleri ejder misali saldırıyor,

Bırakmıyor bizi yoldan, fakat kim aldırıyor?

Mesâfe, baktım, uzun; yük yaman; Ömer yaralı; Kenâr-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu, Gelir de adl-i İlâhî sorar Ömer'den onu! Ömer ne yapsın; İlâhî, beşer zalûm ü cehûl! Ömer'den isteniyor beklenen Muhammed'den... Ömer! Ömer! Nasıl aldın bu bârı sırtına sen?

M.Akif Ersoy

"Benim sosyal medyada paylaştığım mesajlarım ve yapılan söyleşi akabinde gelen sitem, eleştiri ve karşıt düşüncelere yönelik bir yorum beklendiği açıktır. Ben hiçbir yazımda ve/veya konuşmamda Rahmetli Türkeş'e atıf veya alıntı yapmadım, yapmam. Bunlar, olmayan konularda fikir yürütmek istiyorlar. Konu beni veya aileyi ilgilendiren bir konu değildir. Daha önce de altını çizdiğimiz gibi mesele, Türkiye ve uluslararası arenada yaşananlar ve bunların nasıl çözüleceğini öngörerek hamle yapmaktır. Konuyu bu ana hedefinden çıkartıp meseleyi ailevi ve/veya başka mecralarda tartışmaya kalkmak işin özüne zarar verir. Bu nedenle bunu asla yapmayacağım. Ben hala yaklaşık 3 ay önce sorduğum sorulara ve devamındaki ilave sorularıma cevap arıyorum. Ben TBMM çatısı altında görev yapan 593 milletvekilinden birisiyim. Umarım ve dilerim ki diğer 592 arkadaşımı da beni takip, kontrol ve denetlediğiniz gibi takip ediyorsunuzdur."

(HABER MERKEZİ)