Tüketerek büyümenin bedelini ödüyoruz

Büyüme rakamlarını genel olarak ele aldığımızda yabana atılacak gibi durmuyor, ama büyüme bileşenlerini dikkate alınca işin rengi değişiyor. Türkiye ekonomisi yıllardır hormonlu bir büyüme trendinde.

ONS ALTININ 2,500 DOLARA KADAR YOLU VAR

Gerek siyasi gerekse ekonomik konjonktür ons altının yükselmesi için bir araya gelmiş gibi... Geçen hafta ‘taktik nükleer silahlar’ın kullanılabileceğini hatırlatan Rusya Devlet Başkanı’nın açıklaması, ABD’den gelen olumlu verilerle birleşince, ons altın haftanın son gününde coştu. 2,083 dolara kadar tırmandı. Gram altın da 2,100 TL barajını aştı. Görünen o ki, bu yıl küresel siyaset açısından her zamankinden daha yüksek gerilimli geçecek. Rusya-Ukrayna savaşının Transdinyester’e, hatta Kaliningrad’a kadar sıçrama ihtimali artıyor. Diğer yandan Ortadoğu’da İsrail-Hamas çatışması ve ardından Kızıldeniz’deki ticarete büyük darbe vuran Husi saldırıları sebebiyle, işler iyiden iyiye karışıyor. Böylesi bir durumda altın, savaş döneminin en güvenli yatırımı olarak öne çıkıyor. Eğer ki gerilim tırmanmaya devam ederse ons altının önü açık, 2,500 dolara kadar yolu var. Peki ya taktik nükleer silahlar kullanılırsa?.. O zaman güvenli liman falan da olmayacak zaten!

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?