Tunç Soyer: Bayraklı'da deprem çadırları ve aşevi kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Bölgeye giden yolları kullanmamaya özen gösterelim. Özellikle Bayraklı bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız bu gece hasarlı evlere girmesinler. Buraya Afad ile koordineli şekilde 100 deprem çadırı, 2 komuta ve aşevi olarak kullanılmak üzere 2 çadır kuruyoruz. Çorba, kumanya, soba ve battaniye desteği de sağlayacağız.

Abone ol

DUVAR - İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yurttaşlara uyarılarda bulundu.  

Başkan Soyer sarsıntıdan kısa süre sonra yaptığı açıklamada, "Bayraklı bölgesinde enkaz çalışmalarının hızlanabilmesi özel araç kullanımının azalması gerekiyor. Bu bölgeyi ve bölgeye giden yolları kullanmamaya özen gösterelim. Araç trafiğinin azalması için Kültürpark'ı da trafiğe açıyoruz" dedi.


'HASARLI EVLERE GİRMEYİN'

Tunç Soyer daha sonra sosyal medya hesabından özellikle Bayraklı'da yaşayan yurttaşlardan evlerine girmemelerini istedi. Soyer videolu mesajında şu ifadeleri kullandı: 

"Bayraklı'da yaşayan vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum, lütfen bu akşam hasarlı evlere girmeyin. Bölgeye kumanya, mobil tuvalet ve çadır sevk ediyoruz. Vatandaşlarımız açık alanda geceyi geçirsinler."


'100 DEPREM ÇADIRI VE AŞEVİ KURACAĞIZ'

Başkan Soyer daha sonra hazırlıklarla ilgili yaptığı açıklamada, "Deprem sonrasında ekiplerimiz afet noktasında hazır durumda. Özellikle Bayraklı bölgesinde konuşlanmak üzere Afad ile koordineli şekilde 100 deprem çadırı, 2 komuta ve aşevi olarak kullanılmak üzere 2 çadır kuruyoruz. Çorba, kumanya, soba ve battaniye desteği de sağlayacağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)