Tunç Soyer ismi İzmir Büyükşehir için CHP MYK'den geçti

CHP MYK'ye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer ismi sunuldu. Seferihisar Belediye Başkanı Soyer'in ismi MYK'den geçti. Son sözü Parti Meclisi söyleyecek.

Abone ol

DUVAR - CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı bugün belli oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak bu sabah Tunç Soyer ismi MYK'ye sunuldu. Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, Beşiktaş Belediye Başkan Adayı ise Rıza Akpolat oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplantısında Soyer ismi MYK'den geçti. Öte yandan daha önce 15.00 olarak duyurulan PM toplantısı, MYK'nin uzaması nedeniyle 16.30'a ertelendi.

Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından İzmir Büyükşehir adayı kesinleşecek. PM'nin bugünkü toplantısında İstanbul'un ilçe adaylarının da belirlenmesi bekleniyor.

Beşiktaş Belediye Başkan Adayı, CHP İstanbul İl ve ilçe başkanlarının “Partinin İstanbul örgütünden yetişmiş bir aday olsun” ısrarı üzerine Rıza Akpolat olarak belirlendi. Adalar Belediye Başkan Adayı ise gazeteci Erdem Gül oldu.

İYİ Parti'yle yapılan seçim protokolü çerçevesinde, İstanbul'un 25 ilçesinde CHP adayı ittifak adayı olarak yarışacak.(HABER MERKEZİ)

CHP neden İzmir’i kaybetmek istiyor?

CHP’de sancılı PM toplantısı