Tunceli Valisi: Alevi-Sünni çatışması çıkarmak istiyorlar

Tunceli Valisi Osman Kaymak, ülkede Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenlerin olduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - Demokrasi Nöbeti eylemine katılan Tunceli Valisi Osman Kaymak, Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyen kötü niyetli çevreler olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin ardından Tunceli'de de eylemler düzenleniyor. Tunceli merkezinde düzenlenen Demokrasi Nöbeti eylemine, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, AK Parti İl Başkanı Fatih Tek, CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, Alevi dedeleri Ali Ekber Yurt ve Hüseyin Yıldız ile birlikte çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Tunceli halkına duyarlılığı için teşekkür eden Vali Kaymak, karanlık güçlere halkın asla geçit vermeyeceğini söyledi. Bazı çevrelerin Alevi-Sünni çatışması çıkarmak istediğini belirten Kaymak, “Bazı çevreler halkları birbirine düşürmek istiyor. Basında da konuşulan bazı provokatif eylemler yapılmak isteniyor” dedi.

Malatya'da çatışma girişiminin denendiğini hatırlatan Kaymak, Alevi dedelerinin ve polisin duyarlılığı sayesinde bunun önlendiğini ifade etti. (DHA)