Tuncer Bakırhan: Bizler çağdaş Hazreti Hüseyin'leriz

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan "Bizler Alevi canlar başta olmak üzere çağdaş Hazreti Hüseyin'leriz. Her zaman Hazreti Hüseyin ve yoldaşları gibi hakkı ve hakikati savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Alevilerin tuttuğu 12 günlük Muharrem matemi orucunun ardından Garip Dede Cemevi ve Kültür Merkezi'nde aşure lokması pişirildi. 

Törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan konuşma yaptı.

Bakırhan, "Kerbela sadece bir katliamın yapıldığı yer değil, aynı zamanda 1344 yıldır ezilenlerin, mazlumların direnişiyle birlikte sembol olan bir mücadele, direniş sahasıdır. Kerbela'da Hazreti Hüseyin ve yoldaşlarının direnişi de yüzyıllardır mazlumların mücadelesine ışık tutuyor" dedi.

"Hazreti Hüseyin ve yoldaşları biat etmediği için, haksızlığı kabul etmedikleri için katledildiler" diyen Bakırhan, "Bizler bugün Alevi canlar başta olmak üzere çağdaş Hazreti Hüseyin'leriz. Bizler bugün Yezit'lerle, Muaviye anlayışıyla mücadele eden bir geleneğin temsilcileriyiz. Her zaman Hazreti Hüseyin ve yoldaşları gibi hakkı ve hakikati savunmaya devam edeceğiz. Dünyada ve Türkiye'de adil, eşitlikçi bir yaşam kuruluncaya kadar da Hazreti Hüseyini duruş devam edecektir" şeklinde konuştu.

'ALEVİ KATLİAMLARI AYDINLATILMADI'

Alevilerin öldürüldüğü katliamların aydınlatılmadığını söyleyen Bakırhan, "Çağımızın Yezitleri hala adaleti, hakkı, hukuk tanımıyorlar. Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Gazi'de birçok Alevi katliamının altına imza attılar. Bakın Alevilerin katledildiği hiçbir katliam tam olarak aydınlatılamadı, aydınlatılmadı. Bu katliamların tamamı emin olun ki örgütlü, bilinçli, organize katliamlardır. Bu katliamlar karşısında Hazreti Hüseyin duruşuna ihtiyaç vardır. Bizler, DEM Parti olarak kendimizi Hazreti Hüseyin'in duruşuna sahip bir parti olarak tanımlıyoruz. Bu katliamların olmaması için Alevilerin, Kürtlerin eşitlikçi, adil bir düzende yaşamaları için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'ÇAĞDAŞ YEZİT'LER, MUAVİYE'LER GÖZLERİNİ, KULAKLARINI KAPATIYORLAR'

Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması talebinin kabul edilmediğini dile getiren Tuncer Bakırkan, şunlar söyledi:

"Alevi yurttaşların cemevi talebi bugüne kadar karşılık bulmadı. Herkes inancımı özgürce yaşayabiliyor ama sıra Alevi yurttaşların cemevine gelince maalesef çağdaş Yezit'ler, Muaviye'ler gözlerini, kulaklarını kapatıyorlar, bu talebi tanımıyorlar. Alevi canların çocuklarına, okullarda dayatmayla zorunlu din dersleri okutuluyor. Dünyanın hiçbir yerinde, bir inanca mensup insanlar başka bir inancın dayatmasıyla, başka bir inancı öğretmeyle karşı karşıya değil. Bunlar için direnmek birlikte olmanın, tam da bugün Hüseyini duruşu ortaya koymanın zamanıdır. Bir daha Alevi canlar katledilmesin bu katliamlar aydınlatılsın diye, Aleviler bu ülkede eşit yurttaşlar olsun diye Hazreti Hüseyini duruşu sergilemek, tüm kesimlerle birlikte omuz omuza mücadele etmek gibi bir sorumluluğumuz var."

(HABER MERKEZİ)