Tunuslu kadınlar 'miras eşitliği' için yürüdü

Tunus'da 'miras hukukunda kadın erkek eşitliği' üzerine yapılan tartışmalar büyüyerek sokak eylemlerine dönüşüyor. Yapılan gösterilerde kadınların eşitlik talepleri öne çıkıyor.

Abone ol

DUVAR - Tunus Cumhurbaşkanı, mirasta kadın erkek eşitliği tasarısını meclise sunacağını duyurdu. Sibsi'nin açıklamalarından sonra sokakları dolduran insanlar sadece miras hukukunda değil her alanda eşitlik taleplerini dile getirdi. Siyasal İslamcılardan gelen protestolara rağmen mirasta kadın erkek eşitliği tasarısını meclise sunacağını duyuran Cumhurbaşkanı El Baci Kaid es Sibsi, yasalaşması için İslamcı parti en Nahda'nın da desteğini istedi.

Tunus Milli Kadın Bayramı kutlamaları kapsamında konuşma yapan Cumhurbaşkanı El Baci Kaid es Sibsi, Bireysel Özgürlükler ve Eşitlik Komitesi'nin yayımladığı rapora kulak verdiğini ve 'mirasta kadın-erkek arasında eşitlik' yasası çıkarmak istediğini duyurdu.

Ekmek ve Gül'de yayımlanan habere göre Cumhurbaşkanı El Baci Kaid es Sibsi'nin açıklamalarından sonra Tunus’ta binlerce kişi sokaklara dökülüp, sadece miras hukukunda değil ‘her alanda kadın erkek eşitliği’ talebini dile getirdi. Aralarında Tunus Halk Cephesi, Tunus Proje Partisi ve Ulusal Özgürlükler ve Eşitlik Kampanyası'nın da bulunduğu siyasi partilerin çağrısına karşılık veren Tunuslular, başkentteki Habib Burgiba Caddesi’nde toplandı.

“Mirasta eşitlik lütuf değil haktır”, “Geri kalmışlığa karşı hürriyet eşitliği, bireysel hürriyetlere evet” ve “Biz Tunus’un hor görülemez kadınlarıyız” sloganları atan göstericiler, “Özgürlüğün olmadığı cumhuriyete hayır” ve “Anayasal haklarımızın fiiliyata dökülmesini istiyoruz” yazılı pankartlar taşıdı.