Tunus'ta Meclis'in yetkilerini dondurma kararı uzatıldı

Tunus Cumhurbaşkanı Said, kitlesel protestoların ardından 25 Temmuz'da aldığı kararların geçerlilik süresinin 'bir sonraki duyuruya kadar' uzatıldığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Meclis'in yetkilerinin dondurulması kararının 'bir sonraki duyuruya kadar' uzatıldığını duyurdu. Said, 25 Temmuz'da başbakanı görevden aldığını açıklamış ve Meclis'in yetkilerini de 30 gün süreyle dondurmuştu. Süre bugün sona eriyordu.

Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, milletvekili dokunulmazlıklarının askıya alınmasının da uzatıldığı belirtildi. Said'in birkaç gün içinde kameralar önüne çıkarak bir açıklama yapacağı aktarıldı.

EL NAHDA, YÜRÜTME OFİSİNİ FESHETTİ

Öte yandan, kitlesel protestolar sonrası Hişam el-Meşişi'yi görevden alan Said'i 'darbe' yapmakla suçlayan El Nahda Hareketi, Yürütme Ofisi'nin feshedildiğini ve üyelerinin tamamının görevden alındığını duyurdu. El Nahda'nın Facebook hesabından yapılan açıklamada, 'sahnenin gereksinimlerine cevap verecek ve gerekli verimliliği sağlayacak şekilde ofisin yeniden yapılandırılacağı' ifade edildi. 

Geçtiğimiz günlerde, Tunus ticaret bakanlığının Avrupa ile işbirliği direktörü Nabil Arfaoui, 'artan ticaret açığını azaltma' gerekçesiyle Türkiye ile ticaret anlaşmasının acilen gözden geçirilmesini talep etmişti. Reuters'ın aktardığına göre Arfaoui, Türkiye ile yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasının tadiline hatta iptaline açık olduklarını söylemişti.  

Tunus'un dış ticaret açığının, 2020 yılının aynı döneminde kaydedilen 7.5 milyar dinara kıyasla, Temmuz 2021 sonunda 8.7 milyar dinara yükseldiği kaydedilmişti. (BBC Türkçe/AA)