Turgut Altınok: Üniversite öğrencilerine ulaşım ücretsiz olacak

AK Partili gençlerle buluşan Turgut Altınok, "18 yaş üzeri ve üniversite öğlencilerimize ulaşım ücretsiz olacak. 10 bin üniversite öğrencimiz için ev yapacağız" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ‘Atakule AK Gençlik Buluşması’nda gençlerle bir araya geldi. Altınok gençlere hitaben yaptığı konuşmada Atakule ve Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin mimarının Ragıp Buluç olduğunu hatırlatarak, “Atakule'nin proje mühendisi Ragıp Buluç, Atatürk Cumhuriyet Kulesinin de mühendisi yine Ragıp Buluç. Bir yıl oldu, rahmetli oldu. Allah rahmet eylesin. Atakule'nin rakımı Atatürk Cumhuriyet Kulemizden yüksek. Atakule 107 metre, Atatürk Cumhuriyet Kulemizin yüksekliği 197 metre. İnşallah bir aksilik olmazsa Atatürk Cumhuriyet Kulemizi 18 Mart'ta Ankara’mıza ve Türkiye’mize kazandırmış olacağız” dedi.

'ÖĞRENCİLER İÇİN EV YAPACAĞIZ'

Gençlere yönelik projelerini de anlatan Altınok şöyle konuştu:

“Sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız. Sizlere her türlü imkânı vereceğiz. Her alanda gençlerimizi geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlamak için yapılması gereken ne varsa yapacağız. Yıllardır üniversitelerimize destek oluyoruz, yine olacağız. Ulaşım problemini çözeceğiz. Maalesef şu an Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüslerin tamirini yapamıyor. Hızlıca Ankara'ya elektrikli otobüsler alacağız. Kuyrukta bekleme dönemini bitireceğiz. Duraklar arasındaki ringleri artıracağız. 18 yaş üzeri ve üniversite öğlencilerimize ulaşım ücretsiz olacak. Tabii halk otobüslerimiz, minibüs esnafımız var. Onları da mağdur etmeyeceğiz. 20 bin üniversite öğrencimize ayda bin 500 yüz lira karşılıksız kurs vereceğiz. 10 bin öğrenci kapasiteli bir yurt yapacağız inşallah. Yine evde kalmak isteyen 10 bin üniversite öğrencimiz için ev yapacak, sembolik rakamla kiraya vereceğiz. Gençlerimizi bilim ve teknoloji alanında da destekleyeceğiz.

'SU 31 MART’TAN SONRA ANKARA’DA YÜZDE 50 İNDİRİMLİ OLACAK'

Altınok, gazetecilerin “Yavaş’ın suya yüzde 50 indirim vaadinizle ilgili, ‘Yasal olarak yapamayacakları şeyi iddia ediyorlar’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine:

“Aday olduğu dönemki Ahmet Hakan ile olan programına bir bakın. Ne diyor orada? ‘Suyu ücretsiz vereceğim’ diyor. Kendisi söylüyor. Ahmet Hakan soruyor ‘Nasıl?’ diyor. Ücretsiz vereceğim diyor. Diyor ki ‘atık sudan yüzde 50’sini alacağım.’ Dolayısıyla böyle bir şey yok. Ankaralı en pahalı suyu tüketiyor. Su olmazsa olmazdır. Su üretimdir. Su hayvancılıktır. Su tarımdır. Su medeniyettir. Su fiyatlarını 31 Mart'tan sonra Ankara'da yüzde 50 indireceğiz” dedi.