Turizm Bakanlığı'nın 'alkollü' İstanbul videosu yeniden gündem

Turizm Bakanlığı'nın İstanbul tanıtım filmine yönelik eleştiriler devam ederken, bakanlığın Ekim 2020'de yayımlanan ve alkol görüntülerinin kullanıldığı video da yeniden gündem oldu.

Abone ol

DUVAR - Turizm Bakanlığı'nın 'İstanbul is The New Cool' başlıklı reklam filmine 'ülke içinde iktidar tarafından linç edilen hayat tarzıyla tanıtım yapmak' eleştirileri sürerken, bakanlığın dokuz ay önce hazırladığı içkili tanıtım videosu da yeniden gündem oldu. Gazeteci Nevşin Mengü, yeni tanıtım videosunda alkol görüntüsü kullanılmazken İngiliz televizyonlarında yayınlanmaya devam eden reklamda alkolden sakınılmadığını yazdı. 

Bakanlığın ilk olarak 22 Ekim 2020'de paylaştığı ve İstanbul'un gastronomi kültürünü tanıttığı videosunda, rakı ve şarap içilen görüntüler de yer almıştı.

Son video ise 'başka bir İstanbul'un tanıtıldığı eleştirilerine yol açtı. Sosyal medyada birçok kullanıcı "Linç ettiğiniz herkesi Türkiye'yi tanıtmak için kullanmışsınız", "İnsanların hayat tarzlarına, kültürlerine ve değerlerine sataşmadan önce İstanbul tam olarak böyle bir yerdi", "Sabah akşam sövdüğünüz kitleyi dışarıdan insan çekmek için kullanıyorsunuz, öyle mi" ve "İhşan Şenocak görmeden silin bunu" gibi eleştiriler yöneltmişti. (HABER MERKEZİ)