'Türk hükümet binasında Türk bayrağı ve Lenin yanyana'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, bugün yayınlanan köşesinde Gagavuzya (Gökoğuz Yeri) otonom bölgesine Başbakan Yıldırım'la yaptığı ziyaretten 'tuhaf' izlenimler paylaştı...

Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila bugün yayınlanan köşesinde Başbakan Binali Yıldırım'la Moldova'nın Gagavuzya (Gökoğuz Yeri) otonom bölgesine yapılan ziyaret sırasındaki izlenimlerini aktardı. Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle ilgili yaptığı, "İnandığım bir görevi tamamlamış olmanın huzurunu yaşıyorum. Memleket için güzel bir iş yapmanın rahatlığı içindeyim. Bu yönetim sistemi değişikliği Cumhuriyet kurulduğundan beri tartışılıyor. Türkiye açık, kapalı darbeler görmüş. Milli irade kesintiye uğramış. Türkiye, yeni yönetim sisteminde artık arzu etmeyeceğimiz açık-kapalı vesayet odaklarını ortadan kaldıracak" sözlerini aktaran Bila Gagavuzya'yla ilgili olarak ise şunları yazdı:

'TUHAF GELEN ŞEYLER'

"Güzel Türkçe konuşan bu insanlar, bize sanki Türkiye’nin herhangi bir kentine gelmişiz hissi yaşatıyordu. Ancak Müslüman değillerdi. Gagauzların, Müslüman olmadıklarını kitaptan biliyorduk ama kilise bahçesinde Türk çocuklarını görünce biraz tuhaf geldi. Dış dünyada Türk topluluklarıyla karşılaşınca ilk sözleri “Selamün aleyküm” olurdu. Burada farklıydı. Avrupa tarihinde bir dönem tüm Müslümanlara ‘Türk’ denildiği, ikisi arasında fark gözetilmediği bilinir. Bu nedenle, hem Türk olup hem Hıristiyan olmak bütün heyete garip geldi..."

İşin tuhaf tarafı şuydu ki, Gökoğuz Türklerinin Başkanlık Komitesi binasının önünde kocaman bir Lenin heykeli duruyordu. Lenin heykelinin hemen yanında da Başbakan Yıldırım’ın ziyareti nedeniyle kocaman bir Türk bayrağı dalgalanıyordu. Bu görüntü de tebessüm ettiren tuhaf bir görüntüydü.