Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam çağrısı: Son yılların en zor dönemini geçiriyoruz

Temmuzda asgari ücrete iyileştirme yapılması gerektiğini belirten Türk İş Başkanı Ergün Atalay, "Son yılların en zor dönemini geçiriyoruz. 25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği dönem yaşamadım" dedi.

Abone ol

DUVAR - Türk-İş verilerine göre, mayıs ayında açlık sınırı 18 bin 969 liraya, yoksulluk sınırı ise 61 bin 788,99 TL’ye yükseldi. Bu rakamlara göre, 10 bin 2 TL'lik asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. İktidar asgari ücrete ara zamma kapıyı kapatırken, Türk-İş'ten temmuz zammı çağrı geldi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Türk İş Başkanı Ergün Atalay, "Son yılların en zor, en sıkıntılı dönemlerini geçiriyoruz. 25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim, yaşamamıştım. Enflasyonun durdurulması, asgari ücrette de iyileştirme yapılmak zorunda. Enflasyon durdurulmazsa, yapılacak bir iyileştirmenin hükmü bir ay bile sürmez. Ücretliler, emekliler büyük sıkıntı içinde. Daha önce sabit gelirlilere nefes aldıracak düzenlemeler yapılıyordu. Bu düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" diyerek önerilerini sıraladı.

Atalay, 2024 asgari ücreti belirlenirken taleplerinin 18 bin TL olması ve yılda iki kez belirlenmesi olduğunu da hatırlattı. 

VERGİ DÜZENLEMESİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yeni vergi düzenlemeleri konusunda ise Atalay, “En önemli sorunlarımızdan birisi vergi adaletsizliği. Biz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını istiyoruz. Genel merkezimize, bağlı sendikalarımıza, bunların şubelerinin bulunduğu her yerde bu pankartı asıyoruz” dedi. 

(EKONOMİ SERVİSİ)