Türker İnanoğlu: Kemal askere gidemiyordu biz götürüp bıraktık
Türker İnanoğlu, Yeşilçam dönemlerini anlattı. Kemal Sunal'ın o zamanlar askere gidemediğini belirten İnanoğlu, "Kemal'i birliğe biz teslim ettik" dedi.
DUVAR - Sinemacı Türker İnanoğlu, Yeşilçam Sineması ile ilgili konuştu. İnanoğlu, Kemal Sunal'ın bir dönem çok popüler ve yoğun olduğundan dolayı askere gidemediğini ifade etti. İnanoğlu, "En sonunda biz Müjdat Gezen'le birlikte Kemal'i götürüp birliğine teslim ettik" dedi.
Sözcü'den Nil Soysal'ın haberine göre; İnanoğlu, Hülya Avşar hakkında konuşurken ise "Sinemada çok beğenildi ve sevildi, zaman içinde olur olmaz filmlerde oynadı, biraz da magazine yem oldu" diyen İnanoğlu, "Bu yüzden prestijini de kısmen kaybetti. Bugün tekrar gayret etse yeniden başa güreşir" ifadelerini kullandı.
'BUGÜN BU OYUNCULAR YOK'
Bugünün tanınan isimlerini değerlendiren Türker İnanoğlu, Tükan Şoray ya da Cüneyt Arkın'ın tahtına oturacak oyuncuların olmadığını söyledi. İnanoğlu "Sadece başrol oyuncularının yerine değil, karakter oyuncularının yerlerine koyacak kimse de yok. Bir Hulusi Kentmen'in, Vahi Öz'ün, Necdet Tosun'un, Cevat Kurtuluş'un, Öztürk Serengil'in, Hüseyin Baradan'ın, Adile Naşit'in, Mürüvvet Sim'in yerine konulacak karakter oyuncusu olarak da kimseyi görmüyorum" dedi.
'EROL TAŞ MAHMUTPAŞA'DA SIRT HAMALIYDI'
Erol Taş'ı sinemaya nasıl kazandırdığını anlatan İnanoğlu, Taş'ın Mahmutpaşa'da hamallık yaptığını dile getirdi ve "Asistandım. Bir film çekiyoruz, iki tane bar fedaisi lazım. Yardımcım Suat gitti iki tane adam getirdi. Biri Şükrü diye bir adam, biri de Erol Taş. Bunlar Mahmutpaşa'da sırt hamalıymış! Ama çok efendi adamdı Erol Taş. Çok saygılıydı. Çok filmimde oynadı benim. Bilhassa o Kara Muratlarda… Kötü adamken kahramandı! Böyle adamlar bir daha gelmez" sözlerini kullandı.
TARIK AKAN İHTİLALİ ELEŞTİRİNCE POLİSLER GÖZALTINA ALDI
Türker İnanoğlu, Tarık Akan'ın öncelerde romantik-komedi filmlerde oynadığının altını çizerek Akan'ın ideolojik yönünden bahsetti: "Tarık çok iyi bir insandı. Ailece de çok seviyorduk onu. Kendine göre ideolojik yönleri vardı. Hürriyet Gazetesi her sene Avrupa'daki Türklere “Sılanın Sesi” diye bir yarışma yapar, o yılın en sevilen sanatçılarını seçer, seçilen sanatçılar, Avrupa'nın beş büyük şehrinde halkın huzuruna çıkardı. 80 ihtilalinin hemen arkasından o sene Tarık, Gülşen, Zeki Müren, Emel Sayın ve başka arkadaşlar gibi büyük bir kadro çıktı. Frankfurt'taki törende Tarık sahneye çıktı, ihtilali tenkit eden bir konuşma yaptı . Sanıyorum Tercüman Gazetesi'ydi… Bunu manşetten verdi. Dönüşte havaalanında polis Tarık'ı alıp götürdü. İlerleyen günlerde Gülşen'i, beni, Zeki Müren'i ve diğer sanatçıları ifadeye çağırdılar. Biz ifademizde: “Görmedik, duymadık” dedik.