'Türkiye AB'den uzaklaşıyor'

Jean-Claude Juncker, türkiye'nin AB'den uzaklaştığına dikkat çekti. Juncker hapisteki gazetecilerin de bırakılması çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, yıllık ‘Birliğin Durumu' konuşmasında, Türkiye'nin AB'den uzaklaşmakta olduğunu söyledi.

Fransa'nın Strasbourg şehrinde 'Birliğin Durumu' konuşmasında Avrupa Parlamentosu üyelerine hitap eden  Jean-Claude Juncker, şöyle konuştu:

"Belli bir süredir, Türkiye Avrupa Birliği'nden uzaklaşıyor. Avrupa, olgun demokrasilerin olduğu bir kıtadır. Bazen Türkiye'de, birliğe katılımı durdurup ardından üyelik müzakerelerinin başarısızlığı için AB'yi suçlamak isteyenler olduğu izlenimine kapılıyorum."

'TÜRKİYE, MÜZAKERELERİN BAŞARISIZ OLMASI İÇİN ZEMİN HAZIRLIYOR GÖRÜNTÜSÜNDE'

Sputnik'in haberine göre Juncker, ‘öngörülebilir gelecekte' Türkiye'nin birliğe üyeliğinin gerçekleşmeyeceğini ifade etti. Juncker, "AB, Türk halkına her zaman elini uzatacak fakat Türkiye, üyelik müzakerelerinin başarısız olması için zemin hazırlıyor gibi görünüyor" diye konuştu. Türkiye'ye çağrıda bulunan Juncker, "Gazetecilerimizi bırakın" dedi.