Türkiye dibe vurdu: Avrupa'da emeklilik maaşları sıralaması

Türkiye'nin en çok yoksullaşan kesimi olan emekliler, aldıkları maaşla Avrupa sırlamasında dibe vurdu. Avrupa ülkelerinin en düşük emekli maaşı ortalaması 1294 euro ile Türkiye'nin 5 katı çıktı.

DUVAR - Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezilen Türkiye'nin milyonlarca emeklisi geçim sıkıntısı çekiyor. Açlık sınırının 19 bin liraya yaklaştığı dönemde en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira maaşla geçinmeye çalışan 4 milyon emekli bulunuyor. Türkiye'nin emeklileri barınma, gıda, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, Avrupa'nın emeklileri ise aldıkları maaşlarla dünyayı keşfe çıkıyor. Türkiye emeklilerin aldığı maaş Avrupa ülkeleri arasında son sıralarda yer alıyor.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (EUROSTAT) hazırladığı rapora göre Türkiye en kötü emeklilik ülkelerinden birisi olarak yer alıyor. Raporda ülkelerdeki euro bazında emeklilik maaşları sıralaması ise şöyle:

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?