Türkiye hava sahası Boeing MAX'a kapatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, uçuş emniyeti için Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipi uçakların Türk hava sahasındaki uçuşlarının durdurulduğunu açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Etiyopya Hava Yolları'na ait Boeing 737-8 MAX tipi yolcu uçağının geçen pazar günü 149 yolcu ve 8 mürettebatıyla düşmesinin ardından Türkiye ve Avrupa'da yeni önlemler alınıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, uçuş emniyetini sağlamak için Türkiye hava sahasının Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipi hava araçlarına kapatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uçuş emniyetini teminen Boeing 737-8 MAX ve Boeing737-9 MAX tipi uçakların Türk hava sahasındaki uçuşları durdurulmuştur. Ancak söz konusu hava araçlarının ülkemiz içinde, ülkemize veya ülkemizden yapılacak olan yolcusuz intikal uçuşları hariç tutulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) talebi doğrultusunda, Türk Hava Yolları'nın (THY) filosunda bulunan Boeing 737 Max 8'leri yere indirme kararı alınmıştı. Konuyla ilgili THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle kararın alındığını açıklamıştı.

(HABER MERKEZİ)