Türkiye İşçi Partisi, Peker'in iddiaları için komisyon kuruyor

TİP Milletvekili Ahmet Şık, Sedat Peker'in dile getirdiği iddiaları araştırmak üzere bir bağımsız komisyon kuracaklarını açıkladı, komisyonda gazeteci ve hukukçuların yer alacağını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'in YouTube'da yayınladığı videolardaki iddialarını araştırmak üzere bir bağımsız komisyon kuracaklarını açıkladı.

Medyascope TV'de gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Ahmet Şık, Meclis'te Peker'in iddialarını araştırmak üzere komisyon kurulması önerisinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatarak, "Bunun için biz kendimiz bağımsız bir komisyon kuruyoruz. İçinde gazeteciler ve hukukçular var. Hep birlikte tüm bu iddiaları araştırıp dört başı mamur bir rapor haline getirmeye çalışacağız" dedi.

Türkiye'nin birçok yerinde çok sayıda polisin Peker'e istihbarat akıttığını öne süren Şık, bu polislere çağrıda bulunarak belgeleri kurulacak bağımsız komisyona iletmelerini, bu belgeleri yayımlayacak gazetecilerin ve medyanın olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)