'Türkiye karanlıktan aydınlığa çıksın, eğitim camiasının temel amacı bu'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Türkiye karanlıktan aydınlığa çıksın. Eğitim camiasının temel amacı bu" dedi

Abone ol

DUVAR - CHP'nin yeniden aday gösterdiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eğitim İş Sendikası Mersin Şubesi ile bir araya geldi. Konuşmasının başında, eğitim camiasının tüm çabasının gelecek nesilleri çağa ve dünyaya uygun olarak hazırlamak olduğuna değinen Seçer, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle büyüyen çocuklar olsun. Daha seküler bir toplum, daha bilimi mürşit kabul eden bir akıl, bir izan olsun. Türkiye karanlıktan aydınlığa çıksın. Eğitim camiasının temel amacı bu. Bizim gibi bu çerçevede düşünen yöneticilerin de temel gayreti, temel çalışması budur.”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tek amaçlarının hizmet etmek, yol ve park yapmak, sinekle mücadele etmek olmadığını kaydeden Başkan Seçer, eğitim alanına katkı sunacak çalışmaları çok önemsediklerini dile getirdi. Belediye başkanlığının siyasi makamlar içerisinde diğer makamlardan çok farklı olduğunu dile getiren Seçer, belediye başkanlarının direkt olarak vatandaşla iç içe olduklarına dikkati çekti.

Seçer, şöyle devam etti:

“Sadece size kanunla yüklenen görev, yetki ve sorumlulukları taşımıyorsunuz. Çocuk, kadın, yaş almış, istismara uğramış, özel gereksinimli gibi bütün kesimlerin ve bütün dezavantajlı grupların dertleri ile dertlenmek zorundasınız. Özellikle Mersin gibi küçük Türkiye hüviyetinde sosyolojiye, demografiye, sosyokültürel, sosyoekonomik yapıya sahip bir kentte Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok farklı bir misyondur. Bu kentte belediye başkanı herkesi kapsayacak, kucaklayacak, diline dikkat edecek, dünya görüşü ne olursa olsun ayrımcılık yapmayacak.”

'EĞİTİM ŞUBEMİZİN BÜTÇESİNİ 16 KAT ARTIRDIK'

Seçer, Mersin’in her noktasındaki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde 7 bin 200 öğrencilerinin olduğunu söyledi. 4’ü faal 2’si de yakın zamanda açılacak meslek edindirme kursları olduğunu paylaşan Başkan Seçer, “Bunları çok önemsiyoruz. Eğitimin her aşamasını önemsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne Eğitim Şubemizin bütçesini 16 kat artırmışız, bu önemlidir. Bu, sosyal politikalar bütününde aynı zamanda eğitimin de içinde olduğu bu anlayışa, bu bakış açısına ne kadar önem verdiğimizi gösterir. Ayrıca çocuklar rahat eğitim alsın istiyoruz” diye konuştu.

Kalabalık aile yapısından dolayı evlerinde rahat ders çalışamayan çocukların varlığını bildiklerini söyleyen Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“‘Okuma Salonu sayılarını arttıralım’ dedik. Kongre Merkezi’nde 1 okuma salonu vardı. Önce orayı genişletmekle başladık. Üzerine 11 adet yaptık. Çok görünür olduğu için herkes sahildeki yeni nesil kütüphanemiz Adres Okuma Salonu’nu biliyor. Biz aslında orayı bir mesaj olsun diye yaptık. Onu alıp bir başka tarafa yapardık. Sahilde yapmamızın nedeni; oranın yeri belediyeye ait restorandı. Bir restoran projesi vardı. Sökelim atalım, siyasi bir anlayış mesajı verelim, dedik. Bu sahilleri herkes rant için düşünür ama biz halk için düşündüğümüzü göstermek istedik. Çocuklarımızın da hakkı.”

ÖĞRENCİYE 3 ÇEŞİT YEMEK 10 TL

Başkan Seçer, yeni nesil kütüphane Adres Okuma Salonu’nun yaklaşık 45 bin üye öğrencisi olduğunu söyledi. Seçer ayrıca öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ve mobil kafe ile 3 çeşit yemeği 10 TL’ye alma imkanı da verdiklerini kaydetti.

Sahile ikinci bir Okuma Salonu yapmayı planladıklarını sözlerine ekleyen Seçer, projeyi şöyle anlattı:

“Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton Otel arasında bir bölüm var. Bakanlıkla bir imza yüzünden tartışmaya girdik. Onu da çözmek üzereyiz. Umarım seçimden sonra bir yıl içerisinde sahildeki ikinci yeni nesil kütüphaneyi de yapacağız. Bunun gibi 11 tane daha yeni nesil kütüphanemiz var. Büyükşehir’in projeleri kes yapıştır, klişe birkaç proje değil, tamamen Mersin’e uygun, Mersin’in taleplerine, ihtiyaçlarına dengelerine uygun her alanda yaptığımız projeler bu şekilde.”

Başkan Seçer, Mersin’de öğrencilerin ulaşım ücretinin 1 TL olduğunu ve Türkiye’de örneği olmadığını da sözlerine ekledi.