Türkiye ne zaman 'yatırım yapılabilir ülke' olur?

Moody's Türkiye'nin kredi notunu tarihte ilk kez iki kademe birden yükseltti. Türkiye'nin "yatırım yapılabilir ülke" konumuna gelmesinin ise en az iki yıl alması bekleniyor.

DUVAR - Türkiye'de Mehmet Şimşek yönetiminde uygulanan ekonomi politikaları, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından olumlu karşılanmaya devam ediyor. Fitch Ratings ve S&P'nin Mart ve Mayıs aylarında yaptığı not artırımlarından sonra, Moody's de tarihinde ilk kez Türkiye'nin kredi notunu iki kademe birden yükseltti.

Böylelikle Moody's kararı öncesinde Uganda, Moğolistan ve Kongo ile aynı seviyede yer alan Türkiye, iki kademe not artışından sonra ise Bangladeş, Kosta Rika ve Namibya ile aynı seviyeye yükselmiş oldu.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?