Türkiye Otizm Meclisi: İkinci Otizm Eylem Planı’nın takipçisiyiz

Yeni dönem çalışmalarına başlayan Türkiye Otizm Meclisi, kamu kurumlarının yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantılarda, 2. Otizm Eylem Planı’nı ve öncelikli konuları mercek altına aldı.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Otizm Meclisi’nin (TOM) 21 Temmuz’da gerçekleştirdiği genel kurulda seçilen TOM Sekreteryası ve Yürütme Kurulu Üyeleri, çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk olarak TOM üyelerinin öncelikli taleplerini belirlemeye yönelik bir anket ve üye toplantısı düzenlendi.

2. Otizm Eylem Planı kapsamında koordinatör bakanlık olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ardından da Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler yapıldı. Toplantılarda 2. Otizm Eylem Planı ve acil olarak ele alınması gereken konular hakkında görüşüldü.

Gerçekleştirilen her iki toplantıda da, TOM Sekreteryası ve Yürütme Kurulu Üyeleri, otizmli bireyler ve ailelerinin hayatlarını iyileştirecek somut adımların acilen atılmasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Bunun sağlanmasını hedefleyen 2. Otizm Eylem Planı’nın hayata geçirilmesinin takipçisi olacaklarını ve TOM olarak kendilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.