Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları, 16 Mart'ta bir araya gelecek

Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları, 16 Mart'ta toplantı yapacak. Suriye'deki gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, İstanbul'da yapılacak üçlü zirvenin hazırlıkları da görüşülecek.

Abone ol

DUVAR - Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanlarının, Suriye gündemiyle Astana'da toplantı yapacağı açıklandı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşecek toplantının, 16 Mart'ta yapılacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıya katılmak amacıyla 15-16 Mart'ta Astana'yı ziyaret edecek. Toplantıda, Astana toplantılarının ilk yılında sergilenen işbirliği ve kaydedilen gelişmeler hakkında durum değerlendirmesi yapılacağı, Suriye ihtilafının çözüm sürecini hızlandırmak amacıyla önümüzdeki dönemde birlikte atılabilecek adımlar üzerinde durulacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın evsahipliğinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla, 4 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek üçlü zirvenin hazırlıklarının da ele alınacağı kaydedildi. (ANKARA/DHA)