Türkiye ve Yunanistan, 'bayram Navtex'leri'ni iptal etti

Türkiye ve Yunanistan, karşılıklı milli bayramlara denk gelecek şekilde açıkladıkları atış eğitimlerini askıya aldı. Güvenlik kaynakları, Yunanistan'ın 29 Ekim'i, Türkiye'nin de 28 Ekim'i kapsayacak şekilde ilan ettiği NAVTEX'leri iptal ettiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Yunanistan, iki ülkenin ulusal bayramlarına denk gelecek şekilde açıkladıkları atış eğitimlerini iptal etti. Anadolu Ajansı'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Yunanistan 29 Ekim'i, Türkiye de 28 Ekim'i kapsayacak şekilde ilan ettiği NAVTEX'leri iptal ettiğini açıkladı.

Güvenlik kaynakları, Türkiye'nin Akdeniz’de planlı atış eğitimlerine ilişkin NAVTEX'ini de iyi niyet göstergesi olarak iptal ettiğini söyledi.

Yunanistan'da 28 Ekim, 2. Dünya Savaşı'nda Nazi işgaline 'hayır' denilerek direnişin başlamasına atfen, 'Hayır (Ohi) Bayramı' olarak kutlanıyor.

İki ülkenin Doğu Akdeniz geriliminin tırmandığı dönemde, birbirlerinin ulusal bayramlarına denk gelecek şekilde karşılıklı Navtex ilan etmesi dikkat çekmişti. (AA, DIŞ HABERLER)