Türkiye'de iki doz aşı yaptıranların sayısı 10 milyonu geçti

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de iki doz korona virüsü aşısı olanların sayısı 4 ayda 10 milyona ulaşabildi.

Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu üzerinden açıkladığı anlık verilere göre Türkiye'de korona virüsü aşısının ikinci dozunu yaptıran kişi sayısı 10 milyonu geçti.

6 Mayıs Perşembe günü sabahının verilerine göre Türkiye genelinde toplam 24 milyon dozdan fazla aşı yapıldı. 14 milyondan fazla kişiye birinci doz aşı yapılırken 10 milyondan fazla kişiye ikinci doz aşı da yapıldı. Hangi aşının kaç kişiye uygulandığıyla ilgili henüz bir veri paylaşılmadı.

İSTANBUL 4 MİLYON DOZU GEÇTİ

Bakanlığın verilerine göre İstanbul'da yaklaşık iki buçuk milyon kişiye birinci doz, bir buçuk milyondan fazla kişiye de ikinci doz olmak üzere toplam dört milyondan fazla aşı yapıldı. İstanbul'un ardından en fazla aşı yapılan şehir yaklaşık 1 milyon 960 bin aşı ile Ankara oldu. Ankara'da 800 bin kişiye ikinci doz aşısı uygulanırken birinci doz aşı olan kişi sayısı 1 milyon 150 bini geçti. 

Toplam yapılan aşı sayısında bir milyonu geçen üçüncü şehir ise İzmir oldu. İzmir'de şu ana kadar yaklaşık 975 bin birinci doz, 680 bin ikinci doz olmaz üzere 1 milyon 600 binden fazla aşı yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada şu ana kadar 100 milyon doz Sinovac, 90 milyon doz BioNTech ve 50 milyon doz Sputnik V olmak üzere toplam 240 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)