Türkiye'den AB'ye çağrı: Fasılları açalım

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, temaslarda bulunduğu Brüksel'de "İlişkilerin daha sıkı hale gelmesi gereken bir dönemdeyiz. Gelin 22. ve 24. fasılları açalım" çağrısında bulundu.

Abone ol

DUVAR - AB'li yetkililerle görüşmelerde bulunmak için Brüksel'de bulunan bakan Ömer Çelik, ilişkileri koparmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Brüksel'de temaslarda bulunan Avrupa Birliği Bakanı Çelik, AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Johannes Hanh'la görüştü.

Temaslarının ardından basın toplantısı düzenleyen Çelik, göçmen anlaşmasının Avrupa'daki ırkçı yükselişi engellediğini söyledi ve ekledi: "Referandum sonrası ortaya çıkan tablo Türkiye'nin demokratik gücünü gösteriyor. Bunun iyi okunması gerekiyor. Terör tehlikesi altındaki bir ülkeyiz. Gelin 22 ve 24'üncü fasılları açalım. Türkiye demokratik özgüvene sahiptir. İlişkilerin daha sıkı hale gelmesi gereken bir dönemdeyiz."

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Bakan Çelik, "Referandum sürecini de bu çerçevede değerlendirdik. Tam üyelik çerçevesinde ilişki yürütmeye istekliyiz. Türkiye ile müzakereleri not edelim ondan sonraki başka noktalara odaklanalım diye bir görüşü kabul etmiyoruz. AB ile ilişkileri koparma söz konusu değil" dedi.

(HABER MERKEZİ)