Türkiye'den Rusya'ya 'harekat şartı' iddiası: SDG çekilsin, Suriye ordusu yerleştirilsin

Türkiye'nin SDG'nin Menbiç, Kobanê ve Tel Rıfat'tan çekilmesini ve bu bölgelere Suriye ordusunun yerleştirilmesini istediği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - El Cezire gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'ye yönelik olası kara harekatını yazdı. Ankara'dan gazete konuşan kaynaklar, Rusya’nın kara harekatından kaçınmak adına Türkiye’nin Suriye’deki taleplerini karşılamak için çaba sarf ettiğini söyledi. Buna göre Ankara, söz konusu taleplerin yerine getirilmesi için bir takvim verdi ve taleplerin yerine getirilmemesi halinde harekatın başlatılacağını bildirdi.

Gazeteye konuşan kaynaklara göre Türkiye, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Menbiç, Kobanê ve Tel Rıfat'tan çekilmesini istedi. Ankara, daha sonra ise bu bölgelere Suriye hükümet güçlerinin yerleştirilmesini talep etti.

RUS KOMUTAN İLE ABDİ GÖRÜŞMÜŞTÜ

Suriye'deki Rus güçlerinin komutanı Aleksandr Çayko'nun, SDG komutanı Mazlum Abdi ile görüştüğü belirtilmişti. Lübnan merkezli Al Mayadeen, Çayko'nun Suriye hükümet güçlerinin Türkiye sınırı boyunca, sınırın 30 kilometre güneyine kadar konuşlandırılmasını önerdiğini yazmıştı. Bir başka SDG sözcüsü Aram Hanna ise El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, Rusların bu görüşmede Türk tarafının şartlarını ilettiğini öne sürdü. Sözcü, Türkiye'nin tüm taleplerini reddettiklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)