Türkiye'nin kredi notunun artması borsada endeksi nasıl etkiliyor?

Moody's Türkiye'nin kredi notunu B3'ten B1'e yükseltti. Peki, 2004 yılından bu yana BIST 100 endeksinin not artırımlarına tepkisi nasıl oldu?

DUVAR - Moody's Türkiye'nin uzun vadeli yabancı ve yerli para cinsinden ihraççı ve yabancı para cinsinden kıdemli teminatsız notlarını B3'ten B1'e yükseltti. Görünümü pozitif olarak sürdürdü. Not artırımı beklentileri son günlerde borsada fiyatlanmıştı. Ancak, tarihinde ilk kez iki kademe birden yapılan not artırımı, pozitif bir sürpriz olarak gelince BIST üzerinde etkisinin sürmesi bekleniyor. 2004 yılından bu yana Türkiye’nin kredi notlarındaki artışlar sonrası BIST 100 endeksinin performansını, Garanti BBVA Yatırım önceki gün raporunda inceledi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?