Türkiye'ye iade edilen 'kore torsosu' Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde

İngiltere'deki müzayede evinde satışa sunulan ve Milet Antik Kenti'nden kaçırıldığı ispat edilerek, Türkiye'ye iade edilen 'kore torsosu', Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenecek.

DUVAR -Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi uzmanları, İngiltere'nin Londra şehrinde faaliyet gösteren Christie's Müzayede Evi'nin 8 Aralık 2021 tarihli 'Antiquities' isimli müzayedesinde yayımlanan kataloğunda 65 lot numarası ile satışa sunulan mermer 'kore torsosu'nun Anadolu kökenli olabileceğinden şüphelendi.

Türkiye'nin girişimleriyle eserin satışı askıya alındı ve yasa dışı yollarla Türkiye’den çıkarıldığına ilişkin delil niteliğinde bilgi ve belgelere ulaşıldı. Bu doğrultuda eserin kökenini belirleyecek arşiv belgeleri İngiliz makamlarına sunuldu. Konuya ilişkin Didim Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve eserin iadesi için talep gönderildi.

Haberin Devamı
SGK'den 400 bin TL faizsiz konut kredisi: İşte şartlar Konut piyasası: İstanbul'da en çok değer kazanan ve kaybeden ilçeler İslam Memiş gram altın için tahminini açıkladı: Muhteşem üçlü... Uzmanından 'kesin yapın' uyarısı: Maaşınız yüzde 35 düşebilir Erdoğan'ı üzecek anket sonucu: Fark ilk kez bu kadar açıldı Mehmet Ceyhan uyardı: 54 yıl önceki hastalık geri döndü