Türkleri AB'ye kaçıran çete yakalandı

Yaklaşık 200 Türk'ü AB ülkelerine yasadışı yollardan sokan bir çetenin üyeleri Balkan ülkelerinin ortak operasyonuyla yakalandı. Çetenin, Türk vatandaşlarını 3 bin 500 ila 5 bin euro karşılığında İstanbul-Saraybosna hattından AB'ye soktığu belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'den yaklaşık 200 kişiyi yasadışı yollardan Avrupa Birliği'ne sokan bir çetenin çökertildi. Reuters'ın Balkan ülkelerindeki polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Bosna, Hırvatistan ve Karadağ polisinin ortak operasyonunda 21 kişi gözaltına alındı.

Çetenin, Türkiye, Bosna ve Karadağ arasındaki vizesiz seyahat imkânlarını kullanarak Türkleri AB ülkelerine soktuğu belirtiliyor. Buna göre, Türkiyeli kaçak göçmenler kişi başı 3 bin 500-5 bin euro arası bir ücret karşılığında, önce İstanbul'dan uçakla Saraybosna ve Podrogica'ya götürülüyor. Ardından da AB üyesi olan Hırvatistan üzerinden Batı Avrupa ülkelerine girişleri sağlanıyor.

Bosnalı sınır yetkilisi Adnan Kosovac Reuters'a açıklamasında, Türkiye vatandaşı olduğu sanılan çete lideri dahil 21 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Bu kişilerin Bosna, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ ve Sırbistan vatandaşları olduğu belirtildi. Polisin Bosna'nın batısında ve Hırvatistan'da bazı evlere baskın düzenlediği, bu evlerde çete tarafından saklanan yasadışı göçmenlerin bulunduğu belirtildi. (Dış Haberler)