TUSKON iddianamesi kabul edildi

Ömer Faruk Kavumacı'nın da aralarında bulunduğu 86 kişi hakkındaki iddianame kabul edildi. Bir üst mahkeme, iddianamenin iade edilmesi kararını kaldırdı.

Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TUSKON (Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) üye ve yöneticisi işadamlarına yönelik hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından savcılığa iade edildi. Savcılığın itirazı değerlendiren İstanbul 24'üncü Ağır Ceza Mahkemesi iade kararını kaldırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "FETÖ'nün iş dünyası yapılanması" soruşturmasında, aralarında İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik 86 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade edilmişti.

Savcılık mahkemenin iade kararını itiraz etti. İtirazı görüşen İstanbul 24'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Fatih Baltacı ve Lütfi Akmanoğlu hakkında düzenlenen iddianamenin kanuna ve usule aykırı olduğunu belirterek, bu kişilere yönelik itirazın reddine karar verdi.

Heyet, diğer tüm şüpheliler yönünden itirazın kabulüne ve iade kararının kaldırılmasına hükmetti. (İSTANBUL/DHA)