Tutuklu 3 gazeteci tahliye edildi

Gazeteciler Esra Solin Dal, Mehmet Aslan ve Erdoğan Alayumat cezaevinden tahliye edildi.

Abone ol

DUVAR - Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Esra Solin Dal ve Mehmet Aslan ile gazeteci Erdoğan Alayumat tahliye edildi.

MA'nın haberine göre, İstanbul merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında 26 Nisan’da çıkarıldıkları mahkemece, "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanan gazeteciler Esra Solin Dal, Mehmet Aslan ve Erdoğan Alayumat hakkında tahliye kararı verildi.

8 Mayıs’ta iddianameyi kabul eden İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteciler için "yurt dışına çıkış yasağı" ve "bulunduğu yerleşim yerini terk etmeme" şeklinde adli kontrol şartı getirdi.

Kararın ardından Dal, Aslan ve Alayumat cezaevinden tahliye edildi. 

‘TECRİT VAR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Yaklaşık 20 gün tecrit altında tutulduktan sonra tahliye edilen gazeteci Esra Solin Dal, ülkede tecridin var olduğunu yazmaya devam edeceklerini söyledi.

Yakınları, avukatları ve gazetecilerin cezaevi önünde karşıladığı Dal, kısa bir açıklama yaptı. Özgür basına yönelik baskıların yeni olmadığını belirten Dal, dayanışma gösteren herkese teşekkür etti. Gazeteciler olarak yaptıkları haberler nedeniyle tutuklandıklarının altını çizen Dal, yaptığı tecrit ve kadın haberlerinin öne sürülerek tutuklandığını dile getirdi. 

(HABER MERKEZİ)