'Tutukluların düşlerindeki fotoğraflar'dan oluşan sergi açıldı

Görülmüştür ekibi ve Red Fotoğraf Grubu'nın hazırladığı “İçerden dışarıya fotoğraf” sergisi Aydın'da açıldı. Sergi koordinatörü Sultan Güner, "Fotoğrafları tutukluların düşlerini dikkate alarak çektik. Bu projeyi zorlu bir süreçte gerçekleştirdik" dedi.

Abone ol

İZMİR - Görülmüştür ekibi ve Red Fotoğraf Grubu tarafından cezaevlerindeki tutuklular ile dayanışma amacıyla düzenlenen “İçerden dışarıya fotoğraf” sergisi, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde açıldı.

68 tutuklunun çekmeyi hayal ettikleri fotoğraflar “İçerden dışarıya fotoğraf” sergisiyle, 8'inci kez Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi’nde (KUAKMER) açıldı. Tutukluların mesajlarının yer aldığı fotoğraflara Kuşadası sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Sergi, 7 Eylül’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

.

'FOTOĞRAFLARI TUTUKLULARIN DÜŞLERİNE GÖRE ÇEKTİK'

Sergi açılışında ilk sözü Red Fotoğraf grubundan sergi koordinatörü Sultan Güner aldı. Sergiyi isteyen her yere taşımak istediklerini söyleyen Güner, kendilerine bu konuda destek olunması çağrısı yaptı.

"Düşünce suçlularının düşlerini gerçekleştirdiklerini" söyleyen Güner, "Bunu yaparken fotoğrafları tutukluların düşlerini dikkate alarak çektik. Bu projeyi zorlu bir süreçte gerçekleştirdik. Fotoğrafları kitapçık haline getirdik. Dileyenler sergi süresince edinebilirler" dedi.

'TUTUKLULARIN SESLERİNİ DIŞARIYA TAŞIMAYA ÇALIŞTIK'

Görülmüştür ekibinden Gamze Yentür ise konuşmasına Nazım Hikmet'in "Esir düşmekte değil mesele, bütün mesele teslim olmamakta" sözleriyle başladı.

"Eğer bu ülkede muhalifseniz özellikle baskının arttığı bu dönemlerde herkesin yolu hapishaneye düşebilir" diyen Yentür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes kendisini hapishaneden uzakta düşünebilir ama aslında tam da yanı başımızda. Belki de son dönemde sıkça dile getiriyoruz. Dışarısı da o hapishanelerin farklı bir boyutunu yaşamaya başladı. Görülmüştür ekibi olarak amacımız tutsakların sesine ses olabilmek. Onların kendilerini ifade edebilmelerine sağlamak. Onların seslerini dışarıya, dışarıdaki insanların sesini, nefesini de içeriye taşımak. Bu yüzden bu projeyi hazırladık."

Konuşmaların ardından KUAKMER, Görülmüştür ekibine barış ve özgürlük adına Kuşadası simgesi olan bir güvercin verdi.