Tuzağa düşmeyin: Dolandırıcıların yeni yöntemi

IMEI kaydını 2 bin 700 liraya yapabileceklerini iddia eden kişiler, yurt dışından telefon alan kullanıcılardan 20 bin lira isteyerek dolandırıyor.

DUVAR - Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı. Normalde 20 bin olan cep telefonu IMEI kaydını 2 bin 700 liraya yapabileceklerini iddia eden kişiler, yurt dışından telefon alan kullanıcıları bu sayede tuzağına düşürüyor.

Milliyet Gazetesi'nden Aleyna Sevim'in haberine göre yurtdışından getirilip Türkiye’de kullanılacak telefonlar için ‘elektronik kimlik bilgisi’ zorunluluğu var. Mobil cihaz kodu IMEI kaydının, Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 120 gün içinde yaptırılması gerekiyor. Aksi durumda cihaz 120 gün sonra iletişime kapatılıyor. IMEI kaydı için 20 bin TL harç ödenmesi gerekiyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?