Tuzla Halk Plajı, yeniden açıldı

"Sağlık ve hijyen kurallarına uygun olmadığı" gerekçesiyle kapatılan Tuzla Hallk Plajı, dün yeniden İstanbullularla buluştu.

Abone ol

DUVAR - Önceki belediye yönetimi tarafından "Sağlık ve hijyen kurallarına uygun olmadığı" gerekçesiyle kapatılıp yanına inşa edilen konut sitesine tahsis edilen Tuzla Halk Plajı, dün yeniden kullanıma açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, “Komşularımızı denize kavuşturacağımızın sözünü vermiştik. Bunu gerçekleştirdik. Tuzlalılar, kendilerine birçok avantaj sağlayan ‘Tuzla Kart’larını plajda da kullanabilecekler” dedi.

Uzun yıllar ilçelilere hizmet eden Tuzla Halk Plajı, önceki yönetim tarafından yanına inşa edilen konut sitesine tahsis edilmiş, denize kıyısı olan Tuzla’da halk denizden mahrum bırakılmıştı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde AK Parti'den CHP'ye geçen Tuzla Belediyesi'nin "Tuzlalılar yeniden denizle buluşacak" mottosu ile başlatılan proje kapsamında Tuzla Halk Plajı, dün İstanbullularla buluştu.

'BUNLAR SADECE BAŞLANGIÇ'

Başkan Bingöl, yurttaşların güzel anılar biriktireceği bir kamusal alan inşa etmeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Tuzla'mız için çalışmaktan bir an olsun imtina etmeyerek; çocuğundan gencine, öğrencisinden emeklisine herkesin hayatında iz bırakmayaydı gayretim. Bugün de, tam da buna karşılık bulan Tuzla Halk Plajı’mızın açılışını gerçekleştirmek için buluştuk. Yetti mi? Yetmez. Bunlar sadece başlangıç! Ben Eren Ali Bingöl olarak, bu güzellikleri ayağınıza getirmekle mükellefim. Bugün de size, Halk Plajı'mızı sunuyorum. Sözümde durmanın haklı gururunu yaşıyorum.”

Plajda, Tuzla’da ikamet eden Tuzla Kart kullanıcılarına özel avantajları da komşularıyla buluşturacaklarını söyleyen Bingöl, “Tuzla Kart sahiplerine özel indirimler ve ayrıcalıklar sunarak, plajımızın keyfini çıkarmanızı sağlayacağız” diye konuştu.