Tuzla'da şantiyede göçük altında kalan iki işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Tuzla'da şantiye alanında meydana gelen göçükte 2 işçi mahsur kaldı. Çalışmalar sonucu Salih İğne ve Cengiz Öcalan adlı işçilerin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Tuzla ilçesinde Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'taki inşaat alanında kanal çalışması yapan özel firmanın 2 çalışanı göçük altında kaldı.

AA'nın haberine göre olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin çalışması sonucu göçük altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Hayatını kaybeden işçiler Salih İğne ve Cengiz Öcalan'ın naaşları morga götürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada, göçüğün bir sivile ait inşaat sahasında meydan geldiği ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğu belirtildi.

İstanbul İtfaiyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçinin cansız bedeni, AFAD ve itfaiye ekiplerimizce sağlık ekiplerine teslim edildi" ifadesi kullanıldı.

İSKİ: BİZİMLE HİÇBİR BAĞLANTISI YOK

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Tuzla’da meydana gelen ve iki işçinin yaşamını yitirdiği göçükle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, göçüğün bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında, site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana geldiği ve İSKİ ile hiçbir bağlantısı olmadığı belirtildi.

İSKİ, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür” ifadesine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da Tuzla’da yaşanan göçükte iki işçinin yaşamanı yitirdiği olay ile ilgili inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdiğini bildirdi.

(ANADOLU AJANSI)