Twitter çalışanı Trump'ın hesabını kapattı!

Twitter'ın işten ayrılmaya hazırlanan bir çalışanı, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kapattı. Hesap 11 dakika içinde açılırken, sosyal medya Twitter çalışanına destek verdi.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın siyasi mesajlarını vermek için kullandığı Twitter hesabının dün kısa süreliğine silinmesi sosyal medyada heyecan yarattı. Hesap 11 dakika boyu kapalı kalırken, Twitter'dan yapılan açıklamada 'işteki son günü olan bir çalışanlarının Trump'ın hesabını sildiği' belirtildi.

Trump'ın @realdonaldtrump adlı Twitter hesabı, açıklamanın öncesinde 11 dakika boyunca silinmişti. Trump'ın hesabına girmeye çalışanlar 'Böyle bir hesap yok' ikazını görüyordu. Twitter'ın ilk açıklamasında bir çalışanlarının 'yanlışlıkla' Trump'ın hesabını sildiği belirtilmişti. Ancak şirket daha sonra yaptığı açıklamada "Öğrendik ki Twitter'ın müşteri destek ekibinden Perşembe işteki son günü olan bir çalışanımız tarafından Trump'ın hesabı kapatıldı. Geniş çaplı bir araştırma yapıyoruz" dedi.

Hesabın kapanması sosyal medyada büyük ilgi yarattı. Ünlü internet sitesi Mashable, tweetinde, "Gizemli kahraman, sen kimsin? Amerika sana teşekkür etmek istiyor" mesajını paylaştı.

Çok sayıda kullanıcı Trump'ın hesabını kapatan Twitter çalışanına destek verirken, siyasetçi David Jolly "Söylemem gerek, Twitter'da Trump'ın hesabını 11 dakikalığına kapatan çalışan Nobel Barış Ödülü'nü alabilir" dedi. (Kaynak: BBC Türkçe)