Twitter'da Elon Musk endişesi: Çalışanlar işinden mi olacak?

Twitter çalışanlarının, şirketi yakın bir zamanda satın alacak ABD'li milyarder Musk'ın maliyetleri kısma planı nedeniyle, işlerini kaybetme korkusu içinde oldukları belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Twitter'ın CEO'su Parag Agrawall, dün yaptığı şirket içi bir toplantıda, çalışanların ABD'li iş insanı Elon Musk'ın Twitter'ı satın alacak olması ile ilgili endişelerini gidermeye çalıştı. The Guardian'ın haberine göre çalışanlar Agrawal'a, Musk'ın maliyetleri kısmak için çalışanları işten çıkartıp çıkartmayacağını sordu. Bir çalışanın, “Satın alma anlaşması tamamlandıktan sonra birçok çalışanın işinden olacağı ihtimalinin çok yüksek olması konusundaki dürüst düşünceleriniz nedir?” sorusunu yönelttiği belirtildi. 

ÇALIŞANLAR, REKLAM GELİRLERİNİN AZALMASINDAN KORKUYOR

Agrawal, bu soru karşısında Twitter'ın her zaman çalışanlarına değer verdiğini ve bu durumun devam edeceğini söyledi. Agrawal, “Gelecek Twitter organizasyonunun dünya ve müşterileri üzerindeki etkilerine önem vermeye devam edeceğine inanıyorum” dedi. 

Çalışanlar toplantıda ayrıca Musk'ın davranışlarının Twitter'ı istikrarsızlaştırmasından ve firmaya finansal açıdan zarar vermesinden korktuklarını söyledi. Bir çalışanın firma yöneticilerine, “Reklam verenler yatırımlarını çekerse, bu konuda kısa vadede bir stratejiniz var mı?” diye sorduğu belirtildi.

'MÜŞTERİLERE HİZMET SUNMA BİÇİMİ DEĞİŞMEYECEK'

Twitter'ın müşteri odaklı operasyonlarını yöneten Sarah Personette, firmanın reklam verenler ile sürekli bir iletişim halinde olduğunu ve onlara Twitter'ın “müşterilere hizmet sunma biçiminin değişmeyeceği” konusunda taahhütte bulunduğunu söyledi.

Musk, kendisine Twitter'ı satın almak için kredi sağlayacak bankalara, maliyetleri kısmak için yöneticilerin maaşlarının düşürüleceğini söylemişti. Musk, Twitter'ın brüt kar marj oranının rakiplerine oranla çok daha düşük olduğunu söyleyerek, bu durumun firmanın maliyetlerinin düşürülmesi için çok alan bıraktığını belirtmişti. İsmini vermek istemeyen kaynaklar, Musk'ın satın alma işlemi tamamlanmadan, işten çıkartma ile ilgili kararlar vermeyeceğini söylemişti. (DIŞ  HABERLER)