UBER'den Türkiye açıklaması: Çalışmak istiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla yapılan yönetmelik değişikliğiyle 'artık bitti' denilen UBER'den açıklama geldi: Yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız.

Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla taksiciler lehine yönetmelik değişikliğine gidildi. Yeni düzenlemeye göre taşıma belgesini UBER gibi uygulamalara kullandıranlara ceza verilecek. Düzenlemeye göre Uber ve benzeri uygulamalara yetki belgesini kullandıran belge sahiplerine ilk tespit için 50 uyarı cezası verilecek. Bu uyarı, 3 bin lira yatırılarak kaldırılabilecek. Bir yıl içinde ikinci kez aynı ihlali yapanların yetki belgeleri iptal edilecek. Aynı faaliyeti 2 yıl boyunca yapması yasaklanacak.

Bu gelişmenin ardından taksiciler 'Türkiye'de artık UBER bitti' görüşünü dile getirdi. Gözlerin çevrildiği UBER'den ise bu adım sonrası ilk açıklama geldi.

Türkiye'de kalmaya ve çalışmaya devam etmek istediğini belirten UBER, şu açıklamada bulundu: "Türkiye’deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız." (HABER MERKEZİ)