Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali 25’inci kez düzenlenecek

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Festivali’nin 25’incisi bu yıl ‘Kadınların Mirası’ temasıyla 26 Mayıs’ta başlıyor. Festival, 60’ı aşkın filmin yer aldığı programıyla seyirciyle buluşacak.

Abone ol

ANKARA - Uçan Süpürge Vakfı tarafından bu yıl 25. düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başlıyor. Program direktörlüğünü Nil Kural’ın üstlendiği festival, 26 Mayıs - 5 Haziran tarihlerinde Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 60’ı aşkın filmin yer aldığı programıyla seyirciyle buluşacak.

FESTİVAL TEMASI: KADINLARIN MİRASI

Öncesinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde basın toplantısı düzenleyen vakıf yönetimi, festival programını açıkladı. Bu yıl teması ‘Kadınların mirası’ olacak olan festivalin bilet ücretleri öğrenciler için 10 TL, tam 25 TL olarak belirledi. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki gösterimlerde ise tam ve öğrenci ayrımı olmadan tüm biletler 10 TL’den satışa sunulacak.

ONUR ÖDÜLÜ ŞERİF SEZER'E... 

Bu yıl Uçan Süpürge Ödülleri’nin sahipleri de basın toplantısında açıklandı. Uçan Süpürge Onur Ödülü, 40 yılı aşkın sinema kariyeriyle Şerif Sezer’e verilecek.

GENÇ CADI ÖDÜLÜ NAZLI BULUM'A VERİLDİ

Türkiye sinemasının ilk kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç anısına verilen Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise bu yıl oyuncu Neşe Yulaç ve Ayşenil Şamlıoğlu ile yapımcı Anna Maria Aslanoğlu’na verilecek.

Genç Cadı Ödülü’ne Nazlı Bulum’un layık görüldü.

‘FİLMLER KADINLARIN BARIŞTAN YANA MÜCADELESİNİ AKTARIYOR’

Seçkide yer alan filmlerin, kadınların doğadan ve barıştan yana mücadelesini izleyiciye taşıdığını aktaran program Direktörü Nil Kural,
festival içeriğine ilişkin de şunları söyledi:

“Festival boyunca Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda iki salonda her gün beş seans, toplam 100 seans film gösterimi yapılacak. Ayrıca Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde de film gösterimleri yapılacak. Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu’nun (FIPRESCI) ödül verdiği ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge’de bu yıl da ‘Her Biri Ayrı Renk’ seçkimizde 9 film FIPRESCI ödülü için yarışacak. Bu yıl festivalde ağırlayacağımız FIPRESCI jürisinde Ukrayna’dan Elena Rubashevska, Slovakya’dan Ladislav Volko ve Mısır’dan Ahmed Samy Youssef bulunuyor.”