UEFA Başkanı'ndan 'Avrupa Süper Ligi'ne tepki: Hemen men edilmeliler, utanç verici

UEFA Başkanı Ceferin, Avrupa Süper Ligi girişimine ateş püskürdü: Takımlar ve oyuncular turnuvalarımızdan en kısa zamanda men edilmeli. Utanç verici, kendi kendine hizmet eden bir girişim.

Abone ol

DUVAR - Avrupa'nın en büyük 12 futbol takımının kurduklarını, Amerikan yatırım bankası JP Morgan'ın da finanse edeceğini açıkladığı 'Avrupa Süper Ligi'ne Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden (UEFA) sert bir tepki daha geldi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, yeni lige katılmayı planlayan kulüp ve oyuncuların hem UEFA'nın turnuvalarından hem de Dünya Kupası'ndan 'en kısa sürede' men edilebilecekleri tehdidini yineledi.

'ŞAHSİ GÖRÜŞÜM, EN KISA ZAMANDA MEN EDİLMELERİ YÖNÜNDE'

UEFA'nın bugün düzenlediği acil durum toplantısının ardından konuşan Ceferin, "Yasal ekibimizle değerlendirmelerimiz sürüyor ama uygulayabileceğimiz bütün yaptırımları hayata geçireceğiz ve size en kısa zamanda bilgi vereceğiz" dedi. Ceferin, "Benim görüşüm şu ki, takımlar ve oyuncular bütün turnuvalarımızdan en kısa zamanda men edilmek zorunda" çıkışını yaptı.

'AÇGÖZLÜLÜKLE MOTİVE OLAN BİRKAÇ SEÇKİN KULÜP'

Ceferin, "UEFA ve futbol dünyası, açgözlülüğün motive ettiği birkaç seçkin Avrupa kulübü için son 24 saatte ortaya atılan bu utanç verici ve kendi kendine hizmet eden öneriye karşı birlik içindedir" tepkisini gösterdi.   

UEFA'nın bugünkü toplantısında esasında, Şampiyonlar Ligi'ni genişletme planlarının teyit edilmesi bekleniyordu. Fakat toplantı gündemi, 12 takımın Avrupa Süper Ligi açıklamasının gölgesinde kaldı. Karara tepki gösteren İngiltere Başbakanı Boris Johnson da bu planı engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti.. 

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın finanse edeceğini açıkladığı Avrupa Süper Ligi'ne şu an için İngiltere'den Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya'dan da Milan, Inter Milan ve Juventus katılacak. (DIŞ HABERLER)