UEFA, Fransız siyasetçilerin 'Maç iptal edilsin' çağrısını reddetti

UEFA, Fransa'da bazı siyasi liderlerin bu akşam oynanacak Fransa-Türkiye maçının iptali için çağrıda bulunmasının ardından resmi açıklama yaptı. UEFA yetkilileri, maçın iptal edilmeyeceğini duyurdu.

Abone ol

DUVAR - UEFA, Türkiye-Arnavutluk maçında futbolcuların asker selamı vermesi nedeniyle bazı Fransız siyasetçilerin bu akşam oynanacak Türkiye-Fransa maçının iptal edilmesi talebini reddetti. UEFA yetkilileri maçın iptal edilmeyeceğini duyurdu.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H grubu Türkiye-Arnavutluk maçında, Türkiye Milli Takımı oyuncularının Barış Pınarı Harekatı'na gönderme ile asker selamı yapması Fransa'da bazı siyasetçilerin tepkisini çekmişti. Merkez sağ partisi UDI'ın lideri Jean-Christophe Lagarde attığı tweette "Bu askeri selamla, Türk futbol takımı maalesef sporu siyasetten ayrılması gereken sınırı geçti. Kürt müttefiklerimizin katliamını selamlayanları Fransa olarak kabul edemeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

'La France Insoumise (Boyun eğmeyen Fransa Hareketi)' lideri ve Fransız solunun önde gelen isimlerinden Jean-Luc Melenchon, "Türk futbolcular asker selamı yaparsa, 'düşman ordusu' olarak muamele görmeyi kabul etmeliler. Bu yüzden onlarla futbol oynayamayız" demişti.

Faşist Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le-Pen ise "Türk futbol takımı, Erdoğan'ın Suriye'deki eylemlerinin propagandasını yaparak sporun değerlerini görmezden geldiğini göstermiştir" iddiasında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

AA: UEFA İletişim Direktörü inceleme iddialarını yalanladı

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye kınama