Uğur Işılak, Neşet Ertaş'la ders kitabına girdi

Uğur Işılak, Türkçe ders kitaplarına girdi... Işılak'ın bir şarkısının sözleri, 2013 yılında bir televizyon programında, 'kısmen halk ozanı' dediği Neşet Ertaş'ın dörtlüğü ile aynı sayfada yer aldı.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Eski Milletvekili Uğur Işılak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkçe ders kitaplarına girdi. Işılak'la ilgili soru, “Ozan değil” dediği Neşet Ertaş’la aynı sayfada yer aldı.

Evrensel gazetesinden Hakan Güngör'ün haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki Eğitim Merkezleri’nde okutmak için hazırladığı, “Türkçe 2” kitabında Neşet Ertaş’ın “Doyulur mu?” adlı eserinden bir dörtlük yayınlandı. 2016-2017 öğretim yılı ders kitabının ünite sonu ölçme değerlendirme soruları arasında Ertaş’ın “Hem bahara hemi yaza/ Yârin ettikleri naza/ Yâr aşkına çalan saza/ Doyulur mu doyulur mu?” dizeleri yer aldı.

Aynı sayfadaki başka bir soruda ise, Uğur Işılak’ın bir şarkısı bulunuyor. Sayfada Işılak’ın “Adım Mehmet” şarkısındaki “Namım destandır her yerde/ Türkülerde dillerde/ Ölsem bile gönüllerde/ Yaşarım adım Mehmet” dizeleri var. Işılak’ın “Adım Mehmet” şarkısı, Doğru Yol Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde Mehmet Ağar tarafından seçim meydanlarında kullanılmıştı.

Eğitim Bilişim Ağı’ndan online olarak da yayımlanan “Türkçe 2” adlı kitap 23 bin 778 adet basıldı.

ERTAŞ İÇİN, 'KISMEN HALK OZANI' DEMİŞTİ

Uğur Işılak, 2013’te bir televizyon programında Neşet Ertaş için “Kısmen halk ozanı” ifadesini kullanmıştı. Işılak, “Neşet Ertaş sadece türkü okuyan bir adamdı. Türkiye’nin etlisine sütlüsüne karışmazdı. O sadece mahalli manada türkü söyleyen bir adam olduğu için tam manada ozanlık kelimesiyle örtüşmüyor” dedi. Işılak, “Ozan dediğiniz kişinin biraz daha protest, bilge yapısı olması gerekir” demiş ve bu sözleri nedeniyle tepki almıştı.