Ukrayna Dışişleri Bakanı Antalya'ya geleceğini teyit etti, 'Beklentilerim sınırlı' dedi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba, yarın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Antalya'da yapacağı görüşme hakkında "Sınırlı beklentilerim var" dedi.

Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonu insani ateşkesin gölgesinde devam ederken, tüm dünyanın gözü Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un yarın Antalya Diplomasi Forumu'nda yapacakları görüşmeye çevrildi. Kremlin'den bugün yapılan açıklamada "Görüşme çok önemli" ifadeleri kullanılırken, Kuleba "Sınırlı beklentilerim var" dedi.

ÜÇ ANA MÜZAKERE NOKTASI SAYDI

Antalya'ya geleceğini ilk kez resmen teyit eden Kuleba, Lavrov'a görüşmelere 'iyi niyetle ve propaganda perspektifinden olmayan bir şekilde' yaklaşma çağrısı yaptı. Ukraynalı bakan, "Fakat şunu dürüstçe söyleyeceğim ki, görüşmelerden beklentilerim sınırlı. Bir ateşkesle ve topraklarımızı özgürleştirmekle ilgileniyoruz ve üçüncü nokta da, insani meselelerin hepsinin çözülmesi" diye konuştu.  

Lavrov ile Kuleba, yarın Antalya'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılacağı üçlü formatta bir görüşme yapacak. Bu, iki ülke arasında Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı operasyonun ardından gerçekleştirilen ilk üst düzey temas olacak. 

KREMLİN: ÇOK ÖNEMLİ

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise bu sabahki günlük basın toplantısında gazetecilerin görüşmeden beklentilerini sorması üzerine, "Dışişleri bakanlarının yapacağı görüşmeye gelirsek bu, müzakere sürecinin devamıdır, çok önemlidir. Olayların önünden gitmeyelim. Görüşmeyi bekleyelim" yanıtını vermişti. (DIŞ HABERLER)