Ukrayna: Rusya'nın saldırılarında en az 36 kişi öldü

Ukraynalı yetkililer, Rusya güçlerinin çeşitli bölgelere düzenlediğini iddia ettiği saldırılarda en az 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Başkent Kiev'de bir çocuk hastanesi de hedef alındı.

Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, Rusya güçlerinin bugün erken saatlerde başta başkent Kiev olmak üzere bir dizi kente füze saldırısı düzenlediğini iddia etti. Yetkililerin açıklamasına göre, gündüz vakti gerçekleştirilen bu saldırılarda en az 36 kişi öldü. 

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rusya'nın ülkesine düzenlediği yoğun füze saldırılarında ölenlerin sayısının 36, yaralı sayısının ise 166'ya yükseldiğini duyurdu.

AA'nın haberine göre Klimenko, düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın, Ukrayna'nın başkenti Kiev, Kriviy Rig, Dnipro ile diğer şehir ve yerleşim yerlerine gündüz saatlerinde düzenlediği füze saldırılarına ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

"Mevcut bilgilere göre, Kiev şehrinde 25, Ukrayna'nın diğer bölgelerinde 11 kişi öldü. 166 kişi de yaralandı." ifadesini kullanan Bakan Klimenko, Kiev'de saldırının düzenlendiği "Ohmatdit Çocuk Hastanesi"nde enkaz kaldırma çalışmaların sürdüğünü belirtti.

'ÖNCE PATLAMA DUYDUK, SONRA ÜZERİMİZE MOLOZLAR DÖKÜLDÜ'

Kiev Valisi Vitali Klitschko, başkente yönelik saldırının, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana düzenlenen en büyük saldırılardan biri olduğunu savundu. Klitschko, saldırıda kentin ana çocuk hastanesinin de zarar gördüğünü, hastanenin camlarının kırılıp dış kaplamasının döküldüğünü, anne-babaların ellerinde bebekleriyle sokağa çıktığını anlattı. 33 yaşındaki Svitlana Kravchenko, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bir patlama duyduk, sonra üzerimize molozlar dökülmeye başladı" dedi.

2 aylık bebeklerinin zarar görmediğini anlatan Kravchenko saldırıda yaralanırken, araçları da binadan düşen molozların altında kaldı. Kravchenko, "Korkunçtu; nefes alamadım. (Bebeğimi) korumaya çalıştım. Nefes alabilsin diye bezle üzerini örtmeye çalıştım" diye konuştu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)